Global slankeplan

Verdens Helseorganisasjon har nå laget en plan for å redusere overvekt og fedme over hele verden.

Publisert
Sist oppdatert

Problemene med overvekt og fedme blir av mange eksperter betegnet som en epidemi som tar stadig flere liv. Dårlig kosthold og lite bevegelse fører til at stadig flere mennesker dør av sykdommer som diabetes og kreft.

Omfattende planVerdens Helseorganisasjon (WHO) har i mange år arbeidet med dette problemet. Men organisasjonen er avhengig av at politikerne i hvert enkelt land frivillig følger opp deres anbefalinger.

Den nye slankeplanen som ble signert i helgen inneholder er en komplett strategi for en slankere befolkning. Anbefalingene handler blant annet om å redusere sukker, fett og salt i kostholdet, kontrollere markedsføring av mat mot barn og mer omfattende merking av matvarer.

Planen anbefaler også å gjøre det lettere å leve sunt på skole og jobb. Flere sykkelstier, trygge gangveier og subsidiering av frukt og grønnsaker i skolen er blant forslagene fra WHO.

Et kraftig verktøy- Dette er en milepæl i global offentlig helse og utstyrer våre medlemsland med et kraftig verktøy som vil hjelpe dem med å utvikle effektive strategier for disse problemene, skriver generalsekretær Lee Jong-wook i WHO i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer