God jordbærsommer

Nå kommer de, og søte er de.

Årets jordbær blir søte og gode. Illustrajonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Årets jordbær blir søte og gode. Illustrajonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes allerede norske jordbær i butikkene, men nå kommer de endelig for fullt. Årets avlinger ser ut til å være veldig gode.

Simen Myhrene er jordbærbonde i Sylling og medlem av Styringsgruppen for jordbær i Grøntprodusentenes Samarbeidsråd. Han forteller at jordbærelskere i Norge kan glede seg.

-Jordbærene hadde det tøft i varmen, men for de bærene som overlevde tørken, ser det nå veldig bra ut. Den kjølige luften og regnet vi har hatt de siste dagene, gjør at bærene blir ekstra søte og gode. Nordmenn foretrekker søte, norske bær, og i år ser bærene ut til å bli ekstra søte.

Generelt er regn et mye større trussel for bærene enn for mye sol. Er bøndene flinke til å vanne, er ikke sol og varme noe problem, men regner det for mye, så råtner bærene, forklarer Myhrene.

Gastronomiruta i Gudbrandsdalen

Til hvilken pris?

- Det er mengden bær som avgjør prisen, og det er selvsagt været som avgjør mengden bær.

På gården hos Myhrene ser det bra ut, og han mener det er en generell tendens i år. Myhrenes bær ligger nå på rundt 40 kroner per kurv, men de er allerede på vei nedover i pris. Han understreker likevel at dyr arbeidskraft er den desidert største kostnaden for bøndene, noe som gjør at prisene vil holde et visst nivå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer