God natt med grønn te

Mange mener at grønn te kan være godt for et utall lidelser. Nå viser japanske forskere at teen også kan gi deg bedre nattesøvn.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Grønn te er rik på antioksidanter som blant annet kan være med på å hindre utviklingen av kreft.

Et aktivt virkestoff som er identifisert i teen kalles Epigallocatecin-3-gallate og er satt i sammenheng med mange forskjellige lidelser. Det er påstått at grønn te kan senke kolesterolet, forebygge hjertesykdommer og bidra til vektreduksjon

Sover søttEn undersøkelse gjennomført av produsenten Taiyo Kagaku i Japan har nå vist at grønn te også kan gi bedre nattesøvn. Forskerne har brukt den syntetisk fremstilte aminosyren L-theanine som finnes i teen på to grupper unge menn. Produktet har i Japan fått navnet Suntheanine.

- Våre studier tyder på at Suntheanine gitt til unge menn kan bedre både søvnkvaliteten og følelsen av å være uthvilt når de våkner, forteller Shuichiro Shirakawa som er professor ved National Institute of Mental Health i Tokyo til webmagainet Nutraingredients.

To grupperForsøket ble gjennomført med to grupper japanske menn, en gruppe studenter og en gruppe arbeidere. Begge gruppene besto av ti menn med en gjennomsnittsalder på 27 år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer