God sex holder par sammen

Hvis du er fornøyd med sexen du og partneren din har, er du antagelig også mer forelsket og føler mer samhørighet med kjæresten enn i forhold der sexen ikke er helt innertier.

Publisert
Sist oppdatert

- Folk som sier de er fornøyde med det seksuelle i et forhold er oftere tilfredse med resten av forholdet, og føler mer kjærlighet til partneren, sier doktor Susan Sprecher ved Illinois State University til Reuters.

Hun har gjort en undersøkelse om sexvanene og kjærlighetslivet til ugifte høyskoleelever.

Hun fant ut at folk som ga det seksuelle i forholdet en stigende karakter med tiden, også fikk en like stor oppsving på det følelsesmessige. På samme måte ga dårligere sex mindre kjærlighet og samhørighet.

Sammenhengen mellom seksuelle og følelsesmessige aspekter i forholdene var synlig for begge kjønn, men litt mer tydelig hos menn, i følge rapporten som ble publisert i forrige nummer av The Journal of Sex Research.

Sprecher har intervjuet 101 ugifte høyskolestudenter i 20 år med et mellomrom på fire år.

Studentene ble spurt om hvor fornøyde de var med det seksuelle i forholdet, og forholdet i seg selv.

I løpet av disse 20 årene har 59 prosent av forholdene blitt oppløst,

Da studien startet var snittalderen på parene 20 år eller yngre, og de hadde vært sammen i snitt i 19 måneder.

Sprecher fant ut at det var mer sannsynlig at par som rapporterte høyere seksuell tilfredsstillelse i forholdet var sammen ett år etter, enn par som ikke var like fornøyde.

Men er det sexen som gjør forholdet godt, eller er det omvendt? I et intervju med Reuters sier Sprecher at studien ikke kan si noe om verken det ene eller det andre.

- Men antagelig er det en vekselvirkning her, sier hun.

På spørsmål om hvorfor hun tror sammenhengene var mer tydelig for menn enn kvinner, svarte hun at menn oftere måler kvaliteten på forholdet i hvor god sexen er.

Mozon.no, 05.11.2002

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer