God sommer med norske kroner

Her får mye mer for pengene dine i år enn i fjor.

DEILIGE DANSKE KRONER: Sommerferien ligger an til å bli bra for nordmenn som skal ut på tur. Dette bildet er tatt nær Skagen i Danmark. Etter at den danske kronen har rast i takt med euroen, er det mye hyggeligere å handle over grensen nå enn for bare noen få måneder siden. Foto: Kim Jansson
DEILIGE DANSKE KRONER: Sommerferien ligger an til å bli bra for nordmenn som skal ut på tur. Dette bildet er tatt nær Skagen i Danmark. Etter at den danske kronen har rast i takt med euroen, er det mye hyggeligere å handle over grensen nå enn for bare noen få måneder siden. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gode nyheter for oss nordmenn: I år blir det langt billigere å feriere i Danmark, Storbritannia og eurolandene enn det var for 12 måneder siden. Denne sommeren står nemlig den norske kronen langt sterkere mot mange av de viktigste valutaene enn på samme tid i fjor.

Euroen og den danske kronen har blitt langt mer attraktive i løpet av få måneder, og langvarig finansuro og Hellas-krise må ta mye av skylden for dette.

Billig euro og pund

På samme tid i fjor kostet 1 euro 8,91 kroner. Siden den gang har kursen sunket betraktelig, og per 17. juni 2010 koster euroen bare 7,87 kroner. Euroen er altså mer enn en krone billigere enn for et år tilbake, og et godt stykke under normalen de siste årene.

Britiske pund er også blitt drøyt en krone billigere enn for et år siden. Men siden et britisk pund lenge har kostet godt under 9 kroner, så føles dagens kurs på 9,43 kroner som nokså høyt. Men det er den ikke. I gjennomsnitt siden år 2000 har britiske pund ligger på langt over 11 kroner.

Stabile dollar og svenskekroner

Den amerikanske dollaren har holdt seg på et ganske jevnt nivå mot den norske krona. I dag ligger kursen på 6,37, noe som er omtrent det samme som for et år siden. I snitt på 2000-tallet har dollaren holdt seg på 6,99 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer