God start for NAV Jobblyst

Slik vil NAV få 80.000 ungdom ut i arbeidslivet.

NAV PÅ NETT: NAV har hatt stor suksess med Facebook-siden NAV Foreldrepenger. Nå håper de å gjenta suksessen i sosiale medier med den nye siden NAV Jobblyst.  Foto: COLOURBOX
NAV PÅ NETT: NAV har hatt stor suksess med Facebook-siden NAV Foreldrepenger. Nå håper de å gjenta suksessen i sosiale medier med den nye siden NAV Jobblyst. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Arbeidsledig ungdom er en gruppe som NAV har hatt utfordringer med å nå fram til i sine vanlige kanaler. NAV opplyser at ungdom i liten grad oppsøker NAV-kontorer, og at mange av dem heller ikke tar kontakt på telefon.

Ungdom er imidlertid aktive i sosiale medier, og NAV går nå nye veier for å få flere ungdommer ut i jobb. Med Facebook-siden NAV Jobblyst håper de å nå frem til de 80.000 ungdommene som i dag står utenfor arbeidslivet.

En dag på NAV: Vi har vært med på jobbverksted

Ungdom under radaren

NAV lanserer denne siden fordi et økende antall ungdom står helt utenfor arbeidslivet. Faktisk er mange av dem ikke i kontakt med det offentlige i det hele tatt.

- Det er en stor utfordring at noen ungdommer verken jobber, mottar ytelser eller gjennomfører videregående opplæring. Det er rett og slett en del unge, og da spesielt gutter, som sitter i kjelleren hos foreldrene og spiller dataspill. De lever livet sitt helt på siden av samfunnet for øvrig, sier Gudbjørgsrud.

Arbeidsledig? Slik får du jobb med hull i CV-en

- Et kinderegg

Kommunikasjonsrådgiver, Alt Tore Meling, har spesialisert seg på offentlig sektors bruk av sosiale medier. Han har fulgt NAV Jobblyst fra siden ble opprettet for noen uker siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer