Fast eller flytende rente?

Gode grunner til å binde renta eller ei

Økonomirådgiver fraråder deg å spekulere i renteoppgang ved å velge fastrente på lånet ditt.

BOLIGLÅN: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvordan du kan søke om boliglån, og i saken nedenfor kan du lese om hvorvidt du bør binde renta på lånet nå som flere tror på raskere renteoppgang enn den som er signalisert tidligere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I forbindelse med boligprisstatistikken for februar som ble offentliggjort forrige uke, har Eiendom Norge og flere banker tatt til orde for at styringsrenta må settes opp raskere enn Norges Bank tidligere har anslått.

De mener renteøkning er det eneste som kan dempe en usunn prisvekst i boligmarkedet. Noen mener renta bør settes opp allerede i juni, andre peiler seg inn på september og desember.

Hvorvidt Norges Bank endrer den tidligere rentebanen de har skissert, får vi først vite under rentemøtet og framleggelsen av ny Pengepolitisk rapport torsdag 18. mars.

Fastrentene er allerede satt opp

Alt dette snakket om raskere rentehopp får deg kanskje til å tenke på om det kan være smart å binde renta nå.

- Fastrentetilbudene kan endre seg fort. Når det er forventninger om renteøkning i markedet, vil dette også gjenspeile seg i fastrentetilbudene, understreker økonomisk rådgiver Eva Sørmo i Enomi overfor Dinside.

Og dette kan vi allerede se i prislista på Finansportalen:

Som du ser, ligger fastrenteprisene godt over de laveste flytende rentene på markedet; sistnevnte starter nemlig på 1,20 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.