Jobbsøking i 2022

Gode jobb­utsikter

Rekordhøy etterspørsel og stillingsboom er godt nytt for de som er på jakt etter jobb denne vinteren og våren.

UTROLIG: Det vært utrolig høy aktivitet i arbeidsmarkedet i 2021 sammenlignet med 2020, til og med sett mot 2019, både innen tilbud og etterspørsel, ifølge Finn.no. Men hvordan blir jobbmarkedet i 2022? Foto: Kristin Sørdal
UTROLIG: Det vært utrolig høy aktivitet i arbeidsmarkedet i 2021 sammenlignet med 2020, til og med sett mot 2019, både innen tilbud og etterspørsel, ifølge Finn.no. Men hvordan blir jobbmarkedet i 2022? Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Manpowers nyeste arbeidsmarkedsundersøkelse viser rekordhøy etterspørsel etter arbeidskraft i første kvartal av 2022.

Helt siden 2003 har bemanningsbyrået gjennomført denne undersøkelsen, og de nyeste resultatene etter å ha spurt 755 arbeidsgivere, tyder på den høyeste etterspørselen etter arbeidskraft noensinne.

Nå må det sies at årets undersøkelse ble utført i november, før de siste smitteverntiltakene ble innført, og konsernsjef Maalfrid Brath tror arbeidsgiverne ville vært mindre optimistiske hvis undersøkelsen ble utført i dag.

- Skyhøy etterspørsel

Likevel er Brath tydelig på at tallene viser at mye går bra i norsk økonomi:

- Mange bransjer, som IT- og teknologibransjen, har vokst kraftig på tross av nedstengninger og hjemmekontor, og det er fortsatt skyhøy etterspørsel etter medarbeidere med IT-bakgrunn.

- Det som er mest oppsiktsvekkende og betegnende for arbeidsmarkedet akkurat nå, er det enorme suget etter arbeidskraft. Det gjelder i de fleste bransjer og over hele landet, sier Brath til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer