Gode råd eller dyr kreditt?

Norges største bank gir gode råd om sunn økonomi. Samtidig tilbyr de et titalls kredittkort og forbrukslån. Er det helt uproblematisk?

SMART PENGEBRUK? Samtidig som DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl gir gode råd i TV-programmet Luksusfellen, tilbyr DNB en lang liste over kredittkort. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
SMART PENGEBRUK? Samtidig som DNBs forbrukerøkonom Silje Sandmæl gir gode råd i TV-programmet Luksusfellen, tilbyr DNB en lang liste over kredittkort. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enhver større bank med respekt for seg selv har en egen forbrukerøkonom, det vil si en person som gir gode råd til norske forbrukere om fornuftig pengebruk. Det er det selvsagt ikke noe galt i.

Rådene går blant annet ut på å betale ubetalte regninger, kvitte seg med kredittkortgjeld og ikke bruke mer enn det man her. DNBs forbrukerøkonom er i tillegg å se som ekspert i TV-programmet «Luksusfellen», der mange av de som får hjelp sliter med nettopp kredittkortgjeld.

Men samtidig som banken gir gode råd om forbruk og økonomi, står DNB bak over 30 kredittkort og forbrukslån, under eget eller andre navn.

Slik unngår du å havne i Luksusfellen, ifølge en av ekspertene

Gode råd vs. kreditthimmel

«...ekstra, disponibel konto i bakhånd så du kan kjøpe det du har lyst på».

«Få feriefølelsen hver gang du handler ... et fordels- og kredittkort som fyller reisekassen hver gang kortet brukes».

«Jo oftere du drar kortet, jo raskere kan du dra på din drømmereise».

Slik lyder altså markedsføringen fra tre av selskapets kredittkort, henholdsvis Cresco, Star Tour FIRST og SAS Eurobonus Premium AmericanExpress Card, sistnevnte omtalte Dinside da det ble lansert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer