Gode råd er ikke dyre

Cellulitt? Pollenallergi? Kviser? Hvorfor ty til dyre medisiner og kremer når løsningen like gjerne kan ligge på kjøkkenet?

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes kjerringråd mot de aller fleste problemer, og her har vi laget en oversikt over de vanligste.

Kjerringråd er triks og knep basert på personlige erfaringer. Husk at rådene ikke er vitenskapelig bevist og må prøves ut på eget ansvar.

Prikking i beina. Dette kan være en virkelig plage for mange. I alle fall hvis man skal sove. Et tips er å spise banan. Prikking kan forårsakes av kaliummangel, og bananer er rike på kalium.

Gnagsår. Au, det er vondt med gnagsår. Forsøk å knekke et rått egg og pirke løs hinnen nærmest skallet. Legg det over såret, så skal såret leges over natten. Et annet tips er å legge en tynn nylonstrømpe innerst mot huden. Den vil fungere som et tynt hudlag, og du slipper friksjon mot huden.

Pass deg for trange sko på ferie!

Brannsår. Igjen er egget kjekt å ha. Stryk på litt eggehvite over den brente huden og det vil lindre raskt. Da slipper du også å få blemmer. Hvis du er solbrent, bør du smøre den brente huden med yoghurt naturell. La den sitte på noen timer før du skyller den vekk med vann. Noen mener også at det hjelper å smøre tannkrem på det forbrente området.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer