Gode råd for sex etter fødselen

Både graviditetsperioden og tiden etter fødsel kan være en belastning på seksuallivet for foreldrene til den nye verdensborgeren. Vår sexolog har satt opp fire farer for sexlivet etter fødselen, og gode råd for å unngå dem.

Publisert
Sist oppdatert

Gode råd for sex etter fødselenBåde graviditetsperioden og tiden etter fødsel kan være en belastning på seksuallivet for foreldrene til den nye verdensborgeren. Vår sexolog har satt opp fire farer for sexlivet etter fødselen, og gode råd for å unngå dem.

Tidligere anbefalte legene avholdenhet de siste ukene av svangerskapet og 6 uker etter fødselen. I dag er det faktisk ingen medisinske grunner til at man ikke skal kunne ha samleie allerede når såret er grodd, etter vel en uke, men psykisk sett kan formen være så som så hos den nybakte mor.

God seksualitet forutsetter at en kan konsentrere seg om egen kropp og om partneren. Når en nettopp har fått barn, er en gjerne så opptatt av det nye lille vesenet, at en fullstendig visker ut egne behov. En er nødt til å sette til side egne søvnbehov hvis den lille våkner og krever mat og stell, og en bruker store deler av sin våkne bevissthet også på den lille.

Nybakte fedre kan føle seg tilsidesatt hvis de ikke deltar like aktivt som mor til den lille. Hvis de jobber, kommer de gjerne hjem til en kone som er full av babyhistorier, eller som bare er trett og vil sove. Seksuallivet synes å bli et fjernt minne om noe som engang var. Jeg må nok si at jeg tror det er klokt av småbarnsforeldre å innstille seg på at sexlivet i en periode bli mindre aktivt, samtidig kan en være oppmerksom på faresignalene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer