Gode råd om kort i utlandet

Publisert
Sist oppdatert

- Rådene er egentlig enkle, det gjelder stort sett å bruke sunn fornuft, sier Bjørn Langli, informasjonssjef hos Fokus Bank. Hovedreglene for å unngå å bli svindlet med kort er: Ikke mist kortet av syne. Det har vært eksempler på at betjening i butikker og restauranter har tatt med seg kortet på bakrommet og kopiert det.

Betjeningen må få tid til å ta en print eller trekke kortet, men det tar kun kort tid.

Typisk tyveri av kort: Du står i minibanken mens noen ser over skulderen og ser koden, for så å snappe kortet ut av hendene dine.

Alternativt kommer de bort til deg og gir inntrykk av at de ønsker å hjelpe deg, eller de forsøker å avlede oppmerksomheten mens andre napper kortet ut av hendene dine. I noen meget få tilfeller er det også laget falske sluser for minibanker.

Generell regel: Hvis kortet forsvinner i en utenlandsk minibank, så sperr det med en gang. Her gjelder føre var prinsippet, du får jo uansett ikke brukt kortet ditt - sørg derfor for at heller ingen andre får gjort det.

Ikke legg igjen kortet ditt i baren eller i restauranten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer