Gode råd til astmabarn

Svømming er bra for barn som har astma, ifølge ekspertene. – Hopp i bassenget!

I motsetning til andre idretter utløser svømming sjelden astmaanfall, ifølge ekspertene. Foto: Kerstin Schwerdtfeger
I motsetning til andre idretter utløser svømming sjelden astmaanfall, ifølge ekspertene. Foto: Kerstin Schwerdtfeger Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye forskningen fra Taiwan viser at barn og unge med astma kan ha stor helsemessig nytte av å svømme, skriver Physorg.com.

Forskerne så på totalt 30 barn og unge med astma, og delte dem i to like store grupper. Barna i begge gruppene fortsatte med sin normale astmabehandling under studien. Men barna i den såkalte ”eksperimentgruppen” fikk i tillegg seks ukers svømmetrening.

Resultatene viser at barna i svømmegruppen forbedret helsen sin markant - de hadde færre symptomer, færre sykehusinnleggelser, færre legebesøk og mindre fravær fra skolen.

Og ikke bare det, disse barna opplevde at astmaen hadde et lettere forløp, de pustet lettere, snorket mindre og de hadde generelt en bedre selvfølelse.

Les mer om astma:Flere astmabarn i Oslo Foreldrestress gir barn astmaDette hjelper mot astmaKeisersnitt øker allergirisikoenYoga hjelper mot astma

Bedre enn annen idrett

- I motsetning til andre idretter utløser svømming sjelden astmaanfall, sier studieleder Wang Jeng-Shing ved Taipei Medical University.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer