Ny jobb i 2018

Gode sjanser for ny jobb i 2018

Samtidig som arbeidsledigheten går ned, varsler arbeidsgiverne om behov for folk.

SØKE PÅ NY JOBB? Det ser ut til å bli gode muligheter på jobbmarkedet i tiden fremover. Foto: Berit B. Njarga
SØKE PÅ NY JOBB? Det ser ut til å bli gode muligheter på jobbmarkedet i tiden fremover. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Er du lei av jobben du har i dag, eller kanskje arbeidsledig og på jakt etter et sted å begynne i 2018? Da kan sjansene være gode for å få seg jobb:

ManpowerGroups siste arbeidsmarkedsbarometer viser at flere norske arbeidsgivere ønsker å ansette flere arbeidstakere. Samtidig har arbeidsledigheten sunket kraftig, viser tall fra Nav.

Husk også en god CV og en velformulert søknad med riktig oppsett når du finner jobben du vil søke på!

Arbeidsmarkedet er sunnere enn på lenge

ManpowerGroup skriver i en pressemelding at antallet norske arbeidsgivere som planlegger å bemanne opp er på sitt høyeste siden 2012.

– Den forsiktige optimismen vi så i arbeidsmarkedet gjennom 2017 tar seg opp på vei inn i 2018, sier konsernsjef Maalfrid Brath.

Brath sier hun mener det norske arbeidsmarkedet er sunnere enn på lenge.

– Vi har sett en gryende optimisme blant arbeidsgivere over hele landet i 2017. På vei inn i 2018 fører denne optimismen til i en bred oppgang i planlagte ansettelser på tvers av sektorer. For første gang på fem år planlegger flertallet av arbeidsgivere i alle sektorer og regioner å bemanne opp, sier konsernsjefen.

Ifølge barometeret deres planlegger 13 prosent av arbeidsgiverne på bemanne opp, mens 80 prosent planlegger å bevare arbeidsstyrken som den er, mens bare fem prosent planlegger å bemanne ned.

Mye aktivitet i januar

Fredrik Schjold, produktdirektør i Finn, bekrefter at de også ser at stillingsmarkedet vokser og at det er er større bevegelse i arbeidsmarkedet nå enn tidligere.

- Hittil i år har antall utlyste stillinger økt med 9 prosent, samtidig øker trafikken på Finn jobb. Det at flere ser seg om etter nye muligheter er gjerne er tegn på at folk er optimistisk, og ikke sitter stille å verner om den jobben de har, sier Schjold til Dinside.

Er du på jakt etter jobb, er januar en av månedene hvor det blir lagt ut flest stillinger hos dem.

- Januar er en måned med høy aktivitet hos oss. Vi tror det vil bli lagt ut rett over 20.000 stillinger i januar 2018, noe som er en oppgang på 10 prosent mot januar i 2017, sier Schjold.

Her kan veksten bli størst

Arbeidsmarkedsbarometeret viser at industrisektoren er ventet å fortsette veksten de har hatt de siste kvartalene, mens det også kan bli flere nyansettelser innen olje og gass, logistikk, hotell- og restaurantsektoren, offentlig sektor og bygg og anlegg.

Det er spesielt i følgende landsdeler det er størst optimisme: Nord-Norge, Stor-Oslo og Østlandet forøvrig, og Midt-Norge.

Arbeidsledigheten fortsetter å falle

Samtidig med den økende optimismen ser man at den registrerte arbeidsledigheten fortsetter å falle.

- Stadig færre melder seg som arbeidssøkere hos NAV, og sammenlignet med i fjor varsler langt færre bedrifter om oppsigelser og permitteringer, sier arbeids- og velferdsdirektør Sigrun Vågeng i en pressemelding.

Ved utgangen av november var det registrert 64 200 helt arbeidsledige hos NAV, en nedgang på 13 900 sammenlignet med november i fjor. Andelen helt ledige har dermed gått ned fra 2,8 prosent til 2,3 prosent.

Nav skriver videre at arbeidsledigheten har gått ned for nesten alle yrkesgrupper den siste måneden. Nedgangen i antallet helt ledige var størst innen industriarbeid og bygge- og anleggsarbeid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer