Gode tider for snusfornuft

LYSERE TIDER: Du blir verken arbeidsledig eller boligmillionær de neste par årene. I hvert fall hvis vi skal tro på Finansnæringens Hovedorganisasjon. Men pass deg for høy boliggjeld. Renta skal opp.

Publisert
Sist oppdatert

Oppmuntret av at den økonomiske situasjonen er i ferd med å snu i både USA og Japan spår Finansnæringens Hovedorganisasjon(FNH) at vi vil se et lys i enden av tunnelen også her i landet.

Rentenedgangen i år har allerede satt fart på den forbruksglade yngre delen av befolkningen. Det har igjen sparket i gang produksjonen. Hele 2,5 prosent forventes bruttonasjonalproduktet å vokse i 2004, mot dette årets anslåtte 0,9 prosent.

Jokeren på Stortinget

Direktør Alf Hageler benyttet gårsdagens pressekonferanse til noen formanende ord til Stortinget.

- Dersom Stortinget tolker handlingsregelen for bruk av oljepenger slik at vi får en ekspansiv finanspolitikk på toppen av dagens ekspansive pengepolitikk, vil det være som å helle bensin på et bål, mente han. Hageler fortsatte med å poengtere at norsk finanspolitikk, til tross for at den går under det håpefulle navnet motkonjunkturpolitikk, ofte bare forsterker tendenser som allerede er i økonomien.

Du beholder jobben

Om framtidsutsiktene til FNH slår til er i hvert fall jobben din trygg - med mindre du er blant de uheldige få i industrien som fortsatt skal miste jobben i løpet av året. FNH mener at store deler av industrien vil fortsette å tape markedsandeler i umiddelbar fremtid, og at nedgangen i fastlandsbedriftenes investeringer vil fortsette også i år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer