Gode tips mot fyllesyken

Festen er over - nå gjelder det å begrense skadene. Les våre beste råd mot hangoveren her:

Publisert
Sist oppdatert

Så har du gjort det igjen. Det nye året er bare noen timer gammelt, og du ligger i sofaen med dundrende hodepine og vage minner om champagne og fyrverkeri.

Men frykt ikke - det finnes hjelp mot fyllesyken. Les de tre viktigste rådene og tips fra Mozons lesere her:

1) Mer å drikkeDen verste effekten av bakfylla skyldes at kroppen din er uttørket. Alkohol har nemlig en vanndrivende effekt som gjør at den tar med seg mer ut av kroppen for hvert glass du drikker.

Noen insisterer på å reparere dagen etter med en kald øl eller liknende. Men om det er for drøyt bør du heller satse på juice og vann. Fruktjuice inneholder også endel salter som kroppen din har veldig godt av etter en hard fyllekule.

Brus, milkshake, drikkeyoghurt og ananasjuice er mine favoritter dagen derpå. I den rekkefølgen og gjerne med flere serveringsrunder av hver vare.

Om du er riktig avansert vil det selvfølgelig også lønne seg å drikke vann mellom drinkene og før du legger deg. Slikt kalles forebyggende og er veldig lurt, men også veldig vanskelig å huske på.

2) Dobbelt frokostNoen klarer ikke tanken på en eneste medisterkake, mens andre lasser i seg store frokoster dagen derpå. Og det er lurt å spise litt. Noen kabohydrater og proteiner kan nemlig både fikse et kranglete blodsukker og berolige en sur mage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer