- Godkjent av Landsforeningen for Pedofile

Aksjonsgruppe slo til i Oslo i dag.

Denne BH-en fra H&M er blant plaggene som er merket "Godkjent" fra Landsforeningen for Pedofile. Foto: Privat  Foto: Foto: Privat
Denne BH-en fra H&M er blant plaggene som er merket "Godkjent" fra Landsforeningen for Pedofile. Foto: Privat Foto: Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Vi tror det er mange småbarnsforeldre som ikke er bevisst på signalene disse klærne sender.


Småbarnsforeldre som var ute i Oslo og handlet klær til sine barn ble i dag møtt med følgende budskap: "Dette produktet er godkjent av LFP" (Landsforeningen for Pedofile).

På baksiden av lappen stod det følgende å lese:

"Barneklær kopierer ofte den voksne moten, og blir stadig mer utfordrende. Dette bidrar til en økt seksualisering av barn. La barn være barn!"

Merkelappene skal være å finne på en rekke klesbutikker i Karl Johans gate, Bogstadveien og på Arkaden, Oslo City og Aker Brygge.

Det er en gruppe barnløse studenter som kaller seg Bekymret aksjonsgruppe, som står bak den kontroversielle aksjonen. I en pressemelding uttaler aksjonistene at "Pushup bh-er og sexy blondetruser ikke har noe å gjøre på en barnekropp. Derfor har vi i dag angrepet en rekke klesbutikker i Oslo sentrum. Vi har merket barneklær av den utfordrende typen med en ny merkelapp."

Les også: - Sex-fokus skader unge jenter

Naive foreldre

Foto: Privat  Foto: Foto: Privat
Foto: Privat Foto: Foto: Privat Vis mer

- Vi er fem unge studenter som ønsker å sette fokus på en sak som vi brenner for, og vi har valgt å bruke Landsforeningen for Pedofile som virkemiddel, sier en av initiativtakerne bak aksjonen til DinSide Helse.

Han medgir at fremgansmåten er drastisk, men understreker at dette er hva som må til for å vekke oppmerksomhet rundt saken. Aksjonistene, som ønsker å være anonyme, trekker frem kleskjedene Cubus og Hennes & Mauritz som to av verstingene.

- Det er viktig å si at vi ikke ønsker å svartmale disse butikkjedene. Vi ønsker å rette et søkelys på standarden, og oppfordrer til å la barn være barn, forklarer aksjonistene.

- Vi tror det er mange småbarnsforeldre som ikke er bevisst på signalene disse klærne sender, og vi håper at vi kan være med på å øke denne bevisstheten, legger han til.

Kjenner seg ikke igjen

- Vi er ikke kjent med at disse aksjonene har funnet sted i våre butikker, og vi har ikke fått tilbakemeldinger fra verken kunder eller ansatte om dette, sier presseansvarlig i Hennes & Mauritz Norge, Anna-Maria Mohlin, til DinSide Helse.

Hun legger til at H&M allerede i 1998 besluttet at de ikke skulle selge klær som kan oppfattes utfordrende, til barn.

- Dette ligger til grunn for det daglige arbeidet ved vår Design- og innkjøpsavdeling for barneklær. Vår målsetting er å sette hensynet til barnet først, fordi vi er opptatt av at barn skal få være barn, sier hun.


Les også: Feit av feil klær

- Interessant initiativ

En observant DinSide-leser kontaktet redaksjonen etter at hun tilfeldigvis kom over pedofil-merkede plagg da hun var på handletur i Oslo sentrum.

- Jeg var på Cubus i formiddag og la da merke til BH-er med barnemotiv i små størrelser. De hadde fått på nye merker der det stod "Dette produktet er godkjent av Landsforeningen for Pedofile". Dette var et interessant initiativ, og hvem enn som har laget denne kampanjen synes jeg setter fingeren på et veldig viktig og aktuelt poeng, skriver kvinnen i en mail.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer