Statsbudsjettet 2020

- Godt nytt for alle med boliglån

Mindre bruk av oljepenger er et sunt signal for norsk økonomi, mener forbrukerøkonom.

KAKE: Slik er statsbudsjettet fordelt forklart via en marsipankake. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det at regjeringen nå bremser bruken av oljepengene viser at det er veldig god utvikling i norsk økonomi, men det gjør også at Norges Bank nå antagelig må holde igjen flere renteøkninger, ifølge forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Danske Bank.

- Dette fører til at de som har høye boliglån i dag sannsynligvis kan senke skulderne litt, med tanke på om det kommer flere renteøkninger. Det kan ser ut til å bli en mer forutsigbar hverdag med tanke på utgifter på boliglånene våre, sier Tvetenstrand til Dinside.no.

Regjeringen vil bruke 243,6 milliarder kroner av oljefondet neste år, noe som er 2,6 milliarder mindre enn i fjor. Det innebærer et uttak på 2,6 prosent av fondets verdi.

Norsk økonomi er inne i sitt tredje år med konjunkturoppgang. Aktiviteten øker over hele landet og i de fleste næringer. Oppgangen er ventet å fortsette fremover, og veksten i fastlandsøkonomien anslås å ligge høyere enn sin langsiktige trend både i år og neste år, heter det i en pressemelding fra Finansdepartementet.

Uendret rentefradrag og formuesskatt

Litt uventet foreslår Regjeringen å beholde den generelle skattesatsen på 22 prosent, skriver Huseiernes Landsforbund. Det betyr også at rentefradraget blir værende på 22 prosent for 2020.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer