Ta på smågodtet:

Godtok svindyr smågodt-bot

Saken skulle til retten, men så snudde kvinnen.

KLÅFINGRET: Kvinnen plukket smågodt med fingrene. Det ble dyrt. Foto: Terje Pedersen / NTB
KLÅFINGRET: Kvinnen plukket smågodt med fingrene. Det ble dyrt. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Det var 19. januar i fjor at en kvinne forsynte seg av sine favorittbiter i smågodthylla i Meny-butikken på Løren Torg i Oslo.

Problemet var at hun ikke benyttet seg av skjeen som skal brukes, og dermed ble hun anmeldt av butikken, som måtte kaste masse smågodt på grunn av hygieneårsaker.

Politiet vedtok et forelegg på 6000 kroner, samtidig som hun ble pålagt å dekke butikkens tap på grunn av smågodt som måtte kastes. Verdien på varene kom seg på 5282 kroner.

Ombestemt seg

Ifølge Avisa Oslo, som omtalte saken først, nektet kvinnen å vedta forelegget, og saken skulle derfor opp i retten. Politiet hadde på forhånd gitt beskjed om at boten ville øke til 7200 kroner, dersom saken havnet i rettssystemet.

Nå melder samme avis at kvinnen har ombestemt seg, og likevel går med på å betale det opprinnelige forelegget, samt dekke butikkens tap.

Det ble altså svindyrt for den godterglade kvinnen, som må ut med 11 282 kroner.

Sjelden

I forrige runde spurte DinSide forskjellige butikkjeder om praksisen rundt dette. Ingen kunne komme på lignende saker, og det blir ikke ansett som noe stort problem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer