Google erstatter legen

Er du frisk eller syk? Et enkelt google-søk på symptomene gir store sjanser for et riktig svar.

Publisert
Sist oppdatert

Søkemotoren Google byr ikke bare på informasjon om naboen. Søker du riktig kan du finne mye helseinformasjon. Og når du søker på norske ord, er det Lommelegen.no som gir de fleste svarene.

Søkte etter symptomerDet er australske leger ved Princess Alexandra Hospital som har sett nærmere på presisjonen i Google. De søkte etter 26 symptomer, hvorav 15 av dem fikk riktig diagnostisering.

Google er den mest populære søkemotoren på nettet. Den har tilgang til mer enn tre billioner medisinske artikler, og helseinformasjon et av de vanligste temaene det søkes etter på nett.

I studien søkte forskerne etter symptomer de hadde funnet i tidsskriftet New England Journal of Medicine. De visste ikke hvilken diagnose symptomene ga på forhånd.

Etter å ha søkt, testet de ut de tre øverste treffene, og valgte ut det mest relevante i forhold til symptomene.

Deretter sammenlignet de treffet med diagnosen som sto omtalt i tidsskriftet. Google diagnostiserte riktig i over halvparten av tilfellene.

Ingen erstatningForskerne påpeker imidlertid at leger trolig vil få bedre søkeresultater enn pasienter, fordi de vet mer nøyaktig hva de bør søke på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer