Gourmetens glade dag

Lei av å ligge på stranda? Ta deg en dagstur til Rakkestad i dag. På festivalen "Markens grøde" kan du gasse deg i kjøttvarer av økologisk kvalitet hele helgen.

Hvor finner du økogrisen?
Hvor finner du økogrisen? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Her kan du smake på alle slags kjøttvarer! Daglig leder for Norsk Økokjøtt Vidjar Tufte er ikke på kontoret sitt i helgen. Han er derimot entusiastisk kjøttsmaker på Rakkestad i helgen, og inviterer alle som er i stemning til å kaste seg i bilen og delta.

- Vi er helt i oppstartfasen i et prosjekt hvor vi tilbyr folk å bestille økologisk kjøtt via nettstedet vårt og få det levert på døra, forteller han.

Kjøttet får du levert på døren, med en etikett med navnet på gården det kommer fra, og rasen på dyret. Først og fremst Oslo-befolkningen vil ha glede av dette systemet.

Kjemper mot kjemper

Festivalen er et virkemiddel i øko-produsentenes kamp for å bli synlige for forbrukerne. Det nye bestillingssystemet på nett likeså.

Norsk Øko-Kjøtts medlemmer konkurrerer nemlig om oppmerksomhet i distribusjonsnettene for kjøtt. Distribusjonsnettene domineres av merkevarer som Gilde, Go'mann, Finsbråten og Nordfjordkjøtt. I disse kretsene har interessen for økologisk mat hittil har vært svært lav.

Nye takter

Mye tyder på at trenden langsomt begynner å snu for produsentene av både kjøtt, egg og melk. 2001 ble et år hvor nye tanker og strategier begynte å virke i øko-produsentenes favør, og forbrukerne kjøpte mer og mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer