Grapefrukt kommer opprinnelig fra Barbados hvor den ble funnet mot slutten av 1700-tallet. Den er nært beslektet med pomelo og oppstod sannsynligvis ved en krysning av pomelo og appelsin. Grapefrukt vokser i klaser som druer. For å utvikle den rette aromaen, må den henge på trærne en stund etter at den er blitt moden. De mest kjente grapefruktene hos oss er de blonde og rosa. Den blonde(hvite) har lyst kjøtt og er noe mer bitter enn de rosa. Typene Ruby red og Redblush har litt rødlig skall og med rosa fruktkjøtt. Sunrisehar gult skall og rosa fruktkjøtt. Alle grapefrukter med rosa fruktkjøtt har søtere smak enn den blondetypen.
Grapefrukt er som appelsin er rik på C-vitaminer og har bidratt til at kostholdet vårt med regelmessig inntak av grapefruktjuice og appelsinjuice har fått et betydelig høyere innhold av C-vitaminer. I tillegg inneholder grapefrukt rikelig med bioflavonoider, som gjør at naturlige C-vitaminkilder virker bedre enn ren syntetisk askorbinsyre. Det er også mye folat, flavonglykosider, pektin og kalium i grapefrukt. I fruktskallet er det flyktige aromatiske oljer.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger