Grapefrukt får kroppen i gang

Grapefrukt er en glimrende frokostfrukt. Den inneholder noe bitterstoffer og er en aperitiff som setter i gang fordøyelsen om morgenen.

Publisert
Sist oppdatert

Grapefrukt kommer opprinnelig fra Barbados hvor den ble funnet mot slutten av 1700-tallet. Den er nært beslektet med pomelo og oppstod sannsynligvis ved en krysning av pomelo og appelsin. Grapefrukt vokser i klaser som druer. For å utvikle den rette aromaen, må den henge på trærne en stund etter at den er blitt moden. De mest kjente grapefruktene hos oss er de ”blonde” og rosa. Den blonde(hvite) har lyst kjøtt og er noe mer bitter enn de rosa. Typene ”Ruby red” og ”Redblush” har litt rødlig skall og med rosa fruktkjøtt. ”Sunrise”har gult skall og rosa fruktkjøtt. Alle grapefrukter med rosa fruktkjøtt har søtere smak enn den ”blonde”typen.

Grapefrukt er som appelsin er rik på C-vitaminer og har bidratt til at kostholdet vårt med regelmessig inntak av grapefruktjuice og appelsinjuice har fått et betydelig høyere innhold av C-vitaminer. I tillegg inneholder grapefrukt rikelig med bioflavonoider, som gjør at naturlige C-vitaminkilder virker bedre enn ren syntetisk askorbinsyre. Det er også mye folat, flavonglykosider, pektin og kalium i grapefrukt. I fruktskallet er det flyktige aromatiske oljer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer