Vegar K. Vatn
I en 12-ukers pilotstudie i California gjorde grapefrukt underverker for 100 frivillige overvektige.
Slankerne gikk ned nesten en halvkilo hver måned i snitt, uten flere forandringer i dietten at de spiste litt grapefrukt. Deltagerne fikk også et lavere nivå av insulin, som reduserer risikoen for diabetes og hjertesykdommer.
Emma Bunn fra den engelske diabetesforeningen mener oppdagelsen om at grapefrukt tydelig senker insulinnivået er spennende.
- Vi vet at vektreduksjon reduserer kroppens motstand mot insulin og derfor bedrer diabeteskontrollen, så kontroll på vekten er viktig både i forebyggingen og behandlingen av diabetes. Vi vil følge denne forskningen videre for å finne ut om grapefrukt kan gi fordeler, sier hun til Ananova.
Ken Fujioka, som ledet forskningen ved Scripps Clinic i San Diego, planlegger å gjennomføre et større studie senere i år.
De hundre overvektige deltagerne i studien veide i snitt 99 kilo.
En gruppe frivillige spiste en halv grapefrukt før hvert måltid tre ganger om dagen, mens en annen gruppe drakk et glass grapefruktjuice før hvert måltid. En tredje hadde ikke grapefrukt med i dietten. Etter 12 uker hadde de som spiste grapefrukt gått ned 1,6 kilo i snitt, og noen hadde gått ned så mye som 4,5 kilo.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger