Forskjellig pris på å ringe fra og til EØS

Gratis å ringe fra utlandet, dyrt å ringe til utlandet

Skal Telenor-kunder ringe Spania, bør de reise til Sverige og ringe derfra. Samtaler fra Norge blir dyrt. 

FRA NORGE TIL SPANIA: Å ringe fra Norge til utlandet kan være dyrt. Å ringe fra utlandet til Norge er «gratis». - Logisk, mener Telenor. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FRA NORGE TIL SPANIA: Å ringe fra Norge til utlandet kan være dyrt. Å ringe fra utlandet til Norge er «gratis». - Logisk, mener Telenor. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mange jublet da Telenor og Telia tidligere i år inkluderte roaming i sine abonnementer. Så lenge kundene befinner seg i et EØS-land, blir surfingen der tatt av den vanlige datakvota, uten å koste noe ekstra.

Det var ikke like høy jubel for at også ringing i EØS-landene ble billigere, men slik er det: Ringer du fra Spania til Norge, koster det ikke noe ekstra om du har fri roaming.

Det som koster noe ekstra, er å ringe fra Norge til Spania. Til tross for at begge disse landene er medlem i EØS.

Dette har ikke alle fått med seg.

Telenor-kunde brant seg

Tidligere i år fikk en Telenor-kunde en stygg overraskelse: Telefonregningen hans var 3.657 kroner dyrere enn han forventa. Kunden kontaktet Telenor og spurte hvorfor.

Grunnen var at han hadde ringt fra Norge til Spania, noe som da kostet hele 6,99 kroner hvert eneste minutt. Men dette kunne ikke kunden forstå, da han hadde tegnet et abonnement med fri bruk av både data og tale i EØS.

Telenor svarte at denne fribruken kun gjaldt i utlandet, ikke til utlandet.

Mannen mente seg lurt, og klaget saken inn til Brukerklagenemnda for elektronisk kommunikasjon. Men nemnda er enig med Telenor: At det fortsatt er dyrt å ringe til utlandet skal være klart nok, på Telenors nettsider.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer