Gratis betalingsløsning i startgropen

Telenor lanserer sin nye betalingsløsning Bestill & Betal som kan brukes både via telefon og Internett.

Publisert

Flere selskaper melder seg på i kampen om elektronisk betalingsservice. Sist ute er Telenor med en videreføring av det de tidligere kalte Direkte Internett Penger (DIP). Bestill & Betal skal være en plattformuavhengig løsning for elektronisk overføring av penger. Det vil si at den både kan brukes på telefon, mobiltelefon og Internett.

Vanskelig marked

Det er ikke lett å innføre nye betalingssystemer. I sin tid strevde bankene med å implementere betalingsterminaler i butikkene. Nå strever de med å få nettbutikker og netthandlere til å bruke 2469 TARGET="_top">SET-systemet. Samtidig prøver altså Telenor seg med enda et system: Bestill & Betal (B&B).

- Det er flere potensielle og aktuelle konkurrenter. På nettet konkurrerer vi i Norge først og fremst med SET. I andre land er eCash en av de største, mener Gunnar Storaker, prosjektleder for B&B. Men Storaker mener at det er vanskelig å overføre amerikanske systemer til Norge på grunn av at banksystemene er helt forskjellige.

Den spede begynnelse?

Telenor ønsker å dra i gang dette betalingssystemet ved hjelp av leverandører og nettbutikker. Det er altså ikke så aktiv markedsføring overfor deg som forbruker foreløpig.Men det er heller ikke alt for mange leverandører å finne som tilbyr deg å betale med B&B.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer