Gratis bøker!

Gamle klassikere finnes tilgjengelig på flere nettsteder. Og du kan laste dem ned gratis "til en datamaskin nær deg".

Publisert

For den litteraturinteresserte er det mye gammelt og godt som er gjort gratis tilgjengelig gjennom internett. Flere elektroniske bibliotek med tusenvis av titler gir deg muligheten til å fråtse i gratis bøker. Mange av titlene vil du i tillegg ha problemer med å finne hos vanlige bokhandlere.

Opphavsrett

Regler om opphavsrett fører til at du kun kan finne eldre bøker i gratisbibliotekene. Men det er ingen ulempe når du finner mer enn 1.500 titler i et av de største gratisbibliotekene, Project Gutenberg.

For eksempel kan du godte deg med Shakespeares verker. Eller hva med Dantes purgatorier på italiensk og i flere engelske oversettelser. Historisk interesserte kan kose seg med Winston Churchill og Karl Marx. Ønsker du lettere litteratur finnes Agatha Christie representert med to krimbøker. Også den yngre garde kan få gratis godsaker med Rudyard Kiplings Jungelbok eller Jules Vernes fantastiske eventyr.

Nordiske klassikere

Flere store norske og nordiske forfattere finner du gratis i det svenske biblioteket, Project Runeberg. Her ligger mer enn 200 titler med alt fra Ibsen og Strindberg til Bellman og Bibelen. Alt er selvfølgelig på norsk, dansk, svensk eller finsk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer