Hjemmekontor

«Gratis» kontorutstyr kan gi skattesmell

Det kan være mer hensiktsmessig at arbeidsgiver låner utstyret til sine ansatte så lenge pandemien pågår.

JOBBE HJEMMEFRA: Et godt inneklima på hjemmekontoret holder deg frisk og skjerper sansene, men hvilke faktorer må være på plass for at arbeidsforholdene skal være optimale? Ekspertene svarer! Video: Linn Merete Rognø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I november 2020 kom Skatteetaten med en prinsipputtalelse om hjemmekontor og skatt, ettersom mange fikk arbeidshverdagen sin flyttet fra kontoret til kjøkkenbordet under pandemien.

Uttalelsen åpner for at arbeidsgiver på visse vilkår kan gi bort kontorutstyr til arbeidstaker skattefritt, noe som ikke er i tråd med den praksis som har vært gjeldende tidligere, da all overdragelse av eiendomsrett har utløst skatteplikt, skriver Simployer i en pressemelding.

Kan gi skattesmell etter pandemien

For at arbeidsgiver kan få dekket kjøpet av kontorutstyr til sine ansatte skattefritt, må blant annet hovedformålet være at utstyret brukes under de ansattes faktiske arbeid.

Når arbeidstakerne for det meste er på hjemmekontor, slik det er for mange nå under pandemien, eller jobber hjemmefra jevnlig, vil hovedformålet lettere være oppfylt.

Mer sporadisk hjemmearbeid, derimot, vil trekke i retning av at arbeidet ikke kan anses som hovedformålet med anskaffelsen av utstyret, ifølge Simployers økonomirådgiver Espen Øren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer