Gratis kontrakter!

Nå behøver du ikke lengre kjøpe kontrakter i bokhandelen. DinSide har laget standardkontrakter for deg som skal kjøpe eller leie bil, båt, motorsykkel, leilighet, samt samboeravtale, gjeldsbrev og testament. Tjenesten er helt gratis. Du kan laste dem ned eller ta en utskrift - direkte fra DinSide.

Publisert

Standardkontraktene er de samme som du finner i bokhandelen, og må betale 10 - 20 kroner stykke for. De er basert på juridisk lovgivning og forbrukerrettigheter, og er et nyttig hjelpemiddel dersom du skal inngå en bindene avtale. Selv om loven sier at alle muntlige avtaler er like gode som skriftlige, er det lettere å bevise gyldigheten av en avtale ved å fremvise et dokument i retten.

Samboeravtale

Ved hjelp av DinSides skilsmisse kalkulator, kan du se at det ikke alltid lønner seg å inngå et ekteskap. Å bli samboer er kanskje et alternativ, men for å sikre deg økonomisk ved et eventuelt brudd lønner det seg å inngår en samboerkontrakt. Dermed blir det enklere å fordele eiendeler dere har skaffet i fellesskap, eller som dere hadde med inn i samboerforholdet.

Testament

Minst 2/3 av formuen din er pliktdelsarv for livsarvinger, men du kan påvirke hvordan denne arven og den resterende tredjedelen skal fordeles ved å opprette et testament. Din ektefelle har også rett til en fjerdedel av din formue dersom du skulle falle fra, men samboere får ikke automatisk arverett. Det kan derfor også være lurt for samboere å opprette et testament. Vær derimot klar over at det er strenge krav til hvordan et testament skal se ut. Dette kan du lese mer om i artikkelen hvordan skrive sitt eget testament.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer