Gratis mobilt internett i Oslo

MOBIL: Hovedstadens datanerder kan nå surfe helt gratis via sine mobiler og bærbare PCer. Grunnen er at Teletopia ennå ikke har begynt å ta betalt for GPRS.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Med svært lave ringe- og SMS-priser har Teletopia gitt mobilavhengige en ny hverdag.

Dessverre er Teletopias T3-nett kun tilgjengelig for deg som bor i stor-Oslo, bor du utenfor hovedstaden kan du altså glemme moroa.

Utprøvingsstadiet er gratis

Fristes du av gratis GPRS?

(Avsluttet)
Ja(84%) 560
Nei(13%) 85
Vet ikke(3%) 20
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Per dags dato tilbyr ikke Teletopia multimediemeldinger, mens GPRS-trafikken er satt i gang for å teste nettets kapasitet.

Når du bruker GPRS på mobilen betaler du vanligvis for den datamengden du overfører, og ikke for tiden du er oppkoblet. Dette gjør GPRS glimrende til å lese vanlige WAP-sider, mens det kan bli dyrt hvis du surfer mye på vanlige internettsider.

Den gode nyheten er altså at Teletopia ennå ikke har begynt å ta betalt for datatrafikken. For deg som kunde betyr det at du kan kjøpe et kontantkort, og surfe gratis på datamaskinen via mobilen.

Nøyaktig hvor lenge denne gratisperioden vil vare, ville ikke Teletopia-sjef Robert Hercz si bekrefte da vi pratet med ham i forrige uke, men han antydet et par måneders tid. Enn så lenge er det altså bare å surfe.

Du må prøve deg fram

Vi kjøpte et kontantkort til 100 kroner, og fikk vår IT-sjef Konrad Jørgensen, til å teste tjenesten.

Konrad Jørgensen er fornøyd med gratis GPRS
Konrad Jørgensen er fornøyd med gratis GPRS Vis mer


- Da jeg ringte Teletopias supporttelefon på søndagen var det ingen som visste hvordan jeg skulle sette opp telefonen, men med litt prøving og feiling gikk det likevel bra, sier Jørgensen.

- Det første du må gjøre er å klargjøre mobilen din for GPRS. Her holder det med å sende en SMS med navnet på mobilmerket ditt, for eksempel "GPRS NOKIA" til 04000.

- Trinn to er å installere driveren for din mobiltelefon på PCen. Min Nokiadriver fant jeg på nettsidene til Nokia, sier Jørgensen. Deretter er det bare å opprette en ny oppringt forbindelse på datamaskinen din.

I XP går du inn på menyen Nettverkstilkobling, og følger veiviseren for ny tilkopling. Framgangsmåten kan være litt knotete, men det gikk greit etterhvert.

- Deretter var det bare å surfe. Hastigheten kan selvfølgelig ikke sammenlignes med bredbånd, men fungerer helt greit til enkle oppgaver som e-postlesing og nettsurfing.

- Har du dårlig råd og bor i hovedstaden er dette en god løsning, men følg med på Teletopias nettsider så du får med deg når de vil begynne å ta betalt for tjenesten, avslutter Jørgensen.

Hva trenger du?

  • Kontantkort fra Teletopia (Merk: Vil kun fungere i Oslo. Sjekk dekningskartet på Teletopia.no for å være på den sikre siden.)

  • PC med infrarød port / Bluetooth

  • Mobiltelefon med infrarød port / Bluetooth

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer