Gratis pille skaper debatt

Legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline (GSK) deler ut gratis røykestoppille på Verdens Røykfrie Dag 31 .mai. Godt tiltak!, sier noen. Ulovlig!, sier Legemiddelverket.

Publisert
Sist oppdatert

Gratis røykestoppille skaper debatt

Legemiddelfirmaet GlaxoSmithKline (GSK) deler ut gratis røykestoppille på Verdens Røykfrie Dag 31 .mai. Godt tiltak!, sier noen. Ulovlig! sier Legemiddelverket.

"" />

Av Silje Stavik

GSK tilbyr gratis Zyban (bupropion) til alle som leverer resept på anti-røykepillen i løpet av dagen 31. mai - verdens røykfrie dag. Resepten må leveres inn på ett av Apotek1 -kjedens 200 apotek rundt om i landet. Pasienten må selv legge ut de 1300 kronene preparatet koster, men pengene vil bli refundert fra GSK i ettertid.

GSK’s markedsføringsstunt skaper debatt;

- Prinsipielt er det betenkelig at reseptbelagte medikamenter “markedsføres” gjennom gratis utlevering - selv om hensikten kan være aldri så god, sier Legeforeningens president, Hans Kristian Bakke, til Dagens Medisin.

- Det er vanskelig å sette grenser, og vi tror at vi generelt er tjent med at resepter utstedes som følge av en individuell faglig vurdering, og ikke kan sies å være påvirket av et spesielt gunstig tilbud. Dessuten er vi redd for vi kan få en strøm av henvendelser til legen den aktuelle dagen. Det kan også by på problemer for pasienten at GSK kun har inngått avtale med én apotekkjede, slik at ikke alle pasienter kan få tilbudet, sier Hans Kristian Bakke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer