Gratis prevensjon

Belgiske myndigheter vil dele ut gavekort til prevensjon til alle landets tenåringer mellom 15 og 20 år. - En strålende ide, sier norske fagfolk

Publisert
Sist oppdatert

Gratis prevensjonBelgiske myndigheter vil dele ut gavekort til prevensjon til alle landets tenåringer mellom 15 og 20 år. - En strålende ide, sier norske fagfolk

Det er først og fremst for å redusere antallet aborter at belgiske myndigheter nå ønsker å dele ut prevensjons-sjekker i stor stil. Ideen er at alle mellom 15 og 20 år skal få et månedlig gavekort på 3 euro som er prisen på en vanlig p-pille. Gavekortene kan bare brukes til prevensjon men det er opp til hver enkelt hva slags prevensjon man ønsker å bruke.

Bør velge selv- Dette er en strålende idé som vi også burde gjennomføre i Norge, sier Lisbet Nortvedt som er daglig leder ved Klinikk for seksuell opplysning i Oslo.

Nortvedt mener det er viktig å fjerne alle hinder som gjør at ungdom ikke bruker prevensjon. At ungdommen selv skal få velge prevensjonsmiddel virker også som en god løsning.

- Ungdommen bruker prevensjon riktigere om de får velge prevensjonstype selv, mener Nortvedt.

Reduserer abort-tallForslaget om gratis prevensjon har møtt både positive og skeptiske reaksjoner i Belgia. De optimistiske mener at dette er et stort skritt i riktig retning for å få opp bruken av prevensjon og redusere abort-tallene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer