Gratis skjemaer for nedlasting

På det felles nettstedet til Signform og Statens Forvaltningstjeneste, bygges det opp en base med "alle" statlige skjemaer.

Gratis skjemaer for nedlasting
Publisert

Og det er ikke så rent få skjemaer staten har til rådighet. Selve skjemamestrene sitter i Statens Forvaltningstjeneste. Her har man organer som "fellesblankettutvalget". Og dette er lurt: Skal staten unngå å valse over oss, eller sette kursen til havs, må den ha øyne og ører. Skjemaene og blankettene gir staten orientering om hvordan det står til her nede, så den kan behandle oss sakte, gjerrig, men likt og rettferdig.

Og skal man ha blanketter, er det lurt med felles regler for utformingen av dem. Det er nå også satt ned et organ som skal sørge for at ikke staten spør om det samme flere ganger. Men resultatet av samordningen er dårlig.

Blankett-nettstedet er så nytt at det ennå ikke har fått noen egen adresse. Det ligger i stedet på nettstedet til Signform, et svensk firma som på oppdrag fra Statens Forvaltningstjeneste klargjør skjemaene for internettpublisering.

På dette nettstedet ligger det en lang rekke skjemaer om skatteforhold, og også en del av statens interne skjemaer. Om du arbeider i staten, finner du her skjemaer for reiseoppgjør etc.

I tillegg til dette, ligger det noen få skjemaer også fra andre departementer og statsetater. Man arbeider med å få alle skjemaer fra alle etater lagt ut på nett.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer