Gravid med "allergipille"

En kvinne fikk barn etter å ha abortert 22 ganger.

En pille, mest brukt i forbindelse astma og allergi, kan hjelpe ufrivillig barnløse å bli gravide og gjennomføre et vellykket svangerskap.  Foto: Colourbox
En pille, mest brukt i forbindelse astma og allergi, kan hjelpe ufrivillig barnløse å bli gravide og gjennomføre et vellykket svangerskap. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Norge sliter nesten hvert sjuende par i fruktbar alder med å få barn. Ny forskning fra England gir nå nytt håp til noen av de ufrivillig barnløse.

Forskningen er i et tidlig stadium, men så langt kan det tyde på at en liten pille, ofte brukt i forbindelse med astma og allergier, kan være utslagsgivende for de som prøver å bli gravide.

Ble gravid etter 22 aborter

Ifølge den britiske avisen Daily Mail, mener de britiske forskerne at en tredjedel av uforklarlige aborter skyldes et overaktivt immunsystem. Etter å ha gitt pillen Prednisolon til kvinner som tidligere har abortert, gjennomførte 30 av 40 kvinner en vellykket graviditet. En kvinne som hadde abortert hele 22 ganger opplevde til og med å få barn etter å ha brukt pillen.

Les også: Blir du ikke gravid?

Forskere tror derfor at behandlingen med Prednisolon kan kontrollere immunforsvaret og beskytte fosteret i de avgjørende første ukene av graviditeten.

- Dette handler om liv og død. Tusenvis av mennesker er desperate fordi de gjentatte ganger opplever å abortere. De føler det fortvilende at det ikke finnes behandling for dette. Jeg blir oversvømt av e-poster fra kvinner som ber om hjelp, sier Dr. Siobhan Quenby ved universitetet i Liverpool til Daily Mail.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer