Gravid med soneterapi

Sliter du med å bli gravid uten at det er noen klar årsak til problemet? Behandlingsformen refleksologi kan være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Joachim Henriksen

Refleksologi er en form for soneterapi som tar for seg soner flere steder på kroppen. Resultatene av behandlingen er ennå ikke så godt dokumentert gjennom forskning. Men nå undersøker et engelsk universitet påstandene som mange terapeuter mener er et resultat av behandlingen: Refleksologi kan hjelpe barnløse med å bli gravide.

Sammenlikner med etablert behandlingDet er det engelske Derriford Hospital i Plymouth som har tatt for seg sammenhengen mellom refleksologi og fruktbarhet. De ønsker å finne ut av om det virkelig kan bevises at behandlingen kan hjelpe infertile kvinner.

- Det første skrittet er å finne ut av om refleksologi kan gjøre mer enn en vanlig fotmassasje. Dersom dette er tilfelle ønsker vi å sammenlikne effektiviteten av behandlingen med kjente medikamenter som stimulerer eggløsning, forteller doktor Umesh Acharya, som deltar i prosjektet, til engelske Independent News.

Hjelper mangeSelv om behandlingen ennå ikke er solid vitenskapelig fundert, forteller mange behandlere at de kan hjelpe mange kvinner ved problemer med barnløshet. Lederen for den internasjonale foreningen for refleksologer, Renée Tanner forteller at hun kan hjelpe omtrent 60 prosent av de som kommer til henne med et ønske om å bli gravide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer