- Gravide, ikke vaksiner dere!

Professor mener vaksinen norske myndigheter har kjøpt inn er for dårlig. FHI reagerer sterkt.

Folkehelseinstituttet går mot professoren: - I denne situasjonen er det langt mindre farlig å bli vaksinert enn å få svineinfluensaen.
Folkehelseinstituttet går mot professoren: - I denne situasjonen er det langt mindre farlig å bli vaksinert enn å få svineinfluensaen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gravide anbefales vaksine mot svineinfluensa.

Det er bare en av mange overskrifter som har vært i media den siste tiden. Og de fleste har fått med seg at gravide har stor risiko for komplikasjoner hvis de får svineinfluensa.

Nå går imidlertid en norsk professor ut og advarer mot vaksinen som norske myndigheter anbefaler. Hun mener gravide og andre risikopersoner ikke bør utsettes for Pandemix, vaksinen mot svineinfluensa.

Folkehelseinstituttet advarer sterkt mot uttalelsene hennes. Les mer nederst på siden.

Les mer:Svineinfluensa – tannbørsten kan smitteKan du nok om svineinfluensa? Test kunnskapene dine her!Svineinfluensa er farligere for fete

Inneholder kvikksølv

Ifølge Bjørg Marit Andersen inneholder den "uprøvde vaksinen" både kvikksølv og adjuvans, som er et stoff som tilsettes vaksiner for å gjøre dem mer effektive. Hun mener det bør skaffes rene og effektive vaksiner uten adjuvans og konserveringsmiddel, i en slik konsentrasjon at en dose er nok, skriver hun i et debattinnlegg i Dagens Medisin. Ifølge henne finnes det flere slike vaksiner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer