GreenClean må rydde opp

Sender ut vaskemidler til intetanende forbrukere.

(Faksimile: green-clean-no)
(Faksimile: green-clean-no) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forbrukerombudet har de siste årene mottatt mange klager på Miljøklubben GreenClean. Fortvilte forbrukere har mottatt vaskemidler uten at de har inngått avtale om det.

Markedsrådet har nå stadfestet Forbrukerombudets vedtak som forbyr selskapet bak Miljøklubben å forsette praksisen, skriver Forbrukerombudet i en pressemelding.

Ble dømt, men fortsatte

Joha Consult, Trondheims-firmaet bak Miljøklubben GreenClean, ble i 2004 dømt til å betale 400.000 kroner for brudd på markedsføringsloven. Allikevel fortsatte Forbrukerombudet å motta klager fra fortvilte forbrukere.

Bakgrunnen for at man fikk tilsendt vaskemidler i posten var telefonsalg fra Joha Consult. Problemet var at disse samtalene fokuserte så mye på formuleringer som "kostnadsfri prøve", "uforpliktende" og "tilbud" at forbrukeren ikke forsto hva det innebar å takke ja til tilbudet. I realiteten ble man medlem i en "vaskemiddelklubb" som fungerer ganske likt som en bokklubb, men det var det mange som ikke forsto.

- Det mangler konkret informasjon og klarhet rundt helt sentrale avtaleparametre som pris, antall forsendelser og totalpris. Språkbruken er mer tilslørende enn avklarende, sier Markedsrådet i sitt vedtak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer