Egen pensjonskonto (EPK)

Grepet gir titusener ekstra - hvert år

Skal du bytte jobb, bør du vite om en viktig pensjonsfrist, samt fordelene du får dersom du plasserer pensjonen din i et billigere selskap enn det ny arbeidsgiver tilbyr sine ansatte.

PENSJONSNYHET: I 2021 kom egen pensjonskonto, som lot deg samle all pensjonen din på én konto. Spareøkonom Bjørn Erik Sættem forklarer. Video: Michael S. Jæger Vis mer
Publisert

Fjorårets store pensjonsnyhet var egen pensjonskonto (EPK), som lar deg samle all pensjon fra tidligere og nåværende arbeidsplasser på én konto.

Den 30. april 2021 var fristen for å reservere seg mot den automatiske sammenslåingen av alle pensjonskapitalbevis fra tidligere arbeidsforhold på EPK.

Viktig frist ved jobbytte

Men dersom du bytter jobb nå, får du en ny frist du må forholde deg til.

– Du har tre måneders reservasjonsfrist fra siste arbeidsdag hos jobben du forlater. Dersom du bytter jobb mellom to arbeidsgivere som begge har innskuddspensjon og du ikke reserverer deg, overføres pensjonssparingen automatisk til EPK hos din nye arbeidsgivers pensjonsleverandør, forklarer forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand overfor DinSide.

– Pensjon du tidligere har reservert, overføres imidlertid ikke automatisk ved jobbskifte, men du kan velge å gjøre det om du ønsker. Har du tidligere tatt et valg om hvilken pensjonsleverandør du ønsker å bruke, vil dette valget videreføres, legger hun til.

Sikre deg titusener ekstra

Det er din nåværende arbeidsgiver som dekker administrasjonskostnader for EPK, og det er arbeidsgiver som betaler forvaltningskostnaden for pengene som de sparer til din pensjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer