Grey's Anatomy gir dårligere leger

Medisinstudentene gjør flere tabber. Populære sykehusserier på TV får skylden.

Foto: All Over Press
Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det finnes en hel rekke av dem nå: Sykehusserier som vi følger iherdig med på: Akutten, Grey’s Anatomy og Chicago Hope, for å nevne noen. Nå mener eksperter at seriene kan gjøre mer enn å bare sørge for ren underholdning.

For når leger ved det kanadiske sykehuset Alberta spurte hvorfor så mange legestudenter brukte gal teknikk i forbindelse med intubasjon, fikk de et uventet svar: Det er TV sin skyld!

Intubasjon er å føre et plastrør ned i luftrøret på en pasient, vanligvis for å sikre frie luftveier.

Derfor bør du se AkuttenDisse TV-seriene gjør deg syk

Mange av de unge legene sa nemlig at de hadde lært seg metoden gjennom sykehusdrama som de har sett på TV. En seinere analyse av serien Akutten, viser at de fiktive legene og sykepleierne vanligvis brukte feil metode ved intubering, skriver den kanadiske avisen National Post.

Sjokkerte eksperter

Funnene, som er publisert i tidsskriftet Resuscitation, har blant annet skapt debatt om hvorvidt underholdning på TV bør være nøyaktig i medisinsk sammenheng.

- Vi er litt sjokkerte. Det vi har lært er at man kan ikke overlate medisinsk utdannelse til tilfeldighetene, sier Dr. Peter Brindley ved det kanadiske sykehuset, som står bak studien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer