Grisete rynketrend

Glem rynkekremen. Griselabber skal være siste skrik innenfor anti-rynkebehandling.

Publisert
Sist oppdatert
Okajima har flere restauranter som spesialiserer seg på kollagenmat i Japan.


I alle fall hvis man skal tro eieren av New Yorks omstridte, nyåpnede restaurant, Hakata Tonton. Av restaurantens 39 retter, inneholder nemlig 33 av disse griselabber, skriver The Telegraph.

Sunt for hud og hår
Eieren av den japanske restauranten, Himi Okajima, sier at griselabber inneholder mye kollagen, et elastisk protein som er den viktigste bestanddelen i hud, brusk og muskler. Ved aldring brytes kollagen ned, og dette fører til rynker.

- Kollagen hjelper kroppen din til å holde på fuktighet. Håret og huden din vil se bedre ut. Hvis du begynner å spise kollagen i tredveårene, vil du se yngre ut i førtiårene, hevder Okajima.

Okajima har flere restauranter som spesialiserer seg på kollagenmat i Japan.

Les også: Rynker er vakkert

Men virker det?
Den New York-bosatte ernæringsfysiologen Oz Garcia er enig med Okajima i at kollagenet har fantastisk virkning.

- Uten tvil. Å innta kollagen har en positiv effekt på ledd, muskler, hud og hår, sier han til New York Magazine.

- Folk tilsetter kollagenpulver i proteinshakene sine. Til og med mødrene våre spiste gelatin, som også inneholder kollagen, for å få sterkere negler, fortsetter han.

Bare et kreativt stunt
Vibeke Østberg Landaas, som er klinisk ernæringsfysiolog for Dinkost.no, er ikke overbevist:

- Etter min mening handler dette mer om en restaurants ønske om å karre til seg nye kunder på en kreativ måte, og ikke om verken hud eller helse for øvrig, sier hun til DinSide Helse.

Les også: Slipp rynker med ansiktsyoga

Hun foreslår at de som vil ta vare på huden sin, heller bør satse på å få dekket behovet sitt for essensielle fettsyrer som omega 3 og 6, spise rikelig med frukt og grønnsaker, drikke vann og redusere inntaket av animalsk fett og sukker.

Se video her: (Ekstern lenke)

Grisete rynketrend


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer