Grønn shopping

Noen miljøgrep - og du har mer penger til overs.

Publisert
Sist oppdatert

Hvitt, brunt, grønt og penger å spare

Ifølge Enova bruker et såkalt A-merket energiøkonomisk kjøleskap 55 prosent mindre strøm enn et som er B-merket. Kjøle- og fryseapparater, oppvaskmaskiner, tørketromler, vaskemaskiner, lyskilder og stekeovner skal være energimerket, og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er tilsynsmyndighet for energimerkeordningen. Kjøper du nytt og vil krysse økonomi med miljøhensyn velger du A-merkede elektriske produkter.

DinSides strømkalkulator

Vinduer

Skal du rehabilitere bør du vurdere å skifte vinduer. Ifølge Enova står vinduene i en bolig for over 40 prosent av varmetapet. U-verdien (W/m2°C) angir hvor god varmeisolasjonen er. Jo lavere U-verdi dess bedre varmeisolasjon. For hver tidel vinduets U-verdi reduseres får du en årlig energibesparelse på 10 kWh per kvadratmeter vindusareal. Enkelt glass i ramme gir en U-verdi på 5,0, mens et trelags isolerrute med to belagte glass og argongass superspacer med isolert ramme og karm gir en U-verdi på 0,7.

Beregninger Enova har gjennomført viser at innsparingen (uten investeringsutgiften) for å bytte fra Gamle vinder med to glass til energiriktige vinduer vil være på 2.590 kroner per år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer