Grønn te skummelt for gravide

Gravide kvinner som drikker grønn te øker risikoen for fødselsproblemer. For andre reduserer det kreftfaren.

Publisert
Sist oppdatert

Tidligere studier har vist at folk som drikker grønn te har mindre risiko for enkelte kreftformer. Den nye studien viser en forklaring for drikkens antikrefteffekt. Effekten ble sett selv ved lav konsentrasjon tilsvarende to eller tre kopper med grønn te hver dag.

Som kreftmedisinForskerne fant ut at polyphenolet EGCG bindes til enzymet dihydrofolate reductase (DHFR), som allerede er et etablert mål for kjemoterapimedisin. DHFR er også forbundet med fødsesfeil, melder Daily Mail.

Sammensetningen i grønn te stopper DHFR fra å hjelpe DNA-syntese i svulstcellene. Det ser ut til å jobbe på samme måte som kreftmedisinen methotrexate, men trolig uten like mange bivirkninger. Oppdagelsen kan føre til utvikling av ny antikreftmedisin basert på strukturen fra EGCG-molekylene.

Fosterskader- Dette er veldig spennende oppdagelser. For første gang har vi en klar forskningsforklaring på hvorfor EGCG hindrer veksten av kreftceller i konsentrasjoner som er funnet i blodet til folk som trikker to eller tre kopper med grønn te om dagen, sier Roger Thorneley, professor ved John Innes Centre, til Daily Mail.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer