Grønn te som medisin

En hudkrem med ekstrakter fra grønn te kan være til god hjelp mot hudsykdommen Rosacea.

Publisert
Sist oppdatert

Grønn te er allerede et populært produkt innen alternativ medisin.

Mange mener at stoffene i teen kan forebygge Alzheimers sykdom, senke høyt blodtrykk, forhindre kreft og gi en bedre nattesøvn i tillegg til mange andre helsefordeler.

Nå viser en mindre undersøkelse at grønn te også kan være til god hjelp i behandlingen av hudproblemer som Rosacea.

Røde kinnRosacea er en relativt alminnelig hudsykdom som vanligvis utvikles i voksen alder. Sykdommen rammer flest kvinner, men også mange menn kan bli sterkt plaget av problemene, som kjennetegnes ved kraftige røde utslett i ansiktet.

Hudsykdommen utvikler seg gradvis og rammer oftere de som allerede er disponert for rødming i ansiktet. Sol gjør ofte utslettene verre, mens antibiotika og laserbehandling kan gi litt lindring av symptomene.

Det finnes ingen kjent behandling som kan kurere pasientene fullstendig. Derfor er resultatene av hudkremen med grønn te svært oppløftende nyheter for mange som lider av rosacea.

Tydelig bedringHudkremen er utviklet av en hudlege ved Universitetet i San Francisco. Kremen inneholder essens av grønne teblader som er utvinnet direkte fra nyplukkede teblader.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer