Grønt og godt nyttår!

Tipsene som får lommeboka og miljøet til å juble.

FELLES MÅL: Fra sine helt ulike standpunkter, er Stina Billinger, Arild Hermstad og Tine Sundtoft enige om en ting - i 2014 kan du gjøre enkle grep som gavner både deg og miljøet.
FELLES MÅL: Fra sine helt ulike standpunkter, er Stina Billinger, Arild Hermstad og Tine Sundtoft enige om en ting - i 2014 kan du gjøre enkle grep som gavner både deg og miljøet. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2013 var kjøpestopp en trend som mange kastet seg på. To av DinSides journalister har også gjennomført kjøpestopp i 2013. Denne journalisten har spart om lag 50.000 kroner på det (planlagte prosjekter og innkjøp til huset ble også satt på vent).

Om alle skulle slutte å handle ville selvfølgelig konsekvensene for næringslivet blitt katastrofale. Pengene forbrukere og bedrifter bruker hos andre, er med å holde hjulene i gang.

Men hvordan vi bruker penger og hvilke leverandører vi velger kan ha stor innvirkning på lommeboka, miljøet og egen helse.

DinSide gir deg tipsene til et mer bevisst forbruk i 2014.

Gratis å bruke kroppen

Arild Hermstad er leder for Framtiden i våre hender. Selv har han et nyttårsforsett om å komme seg tidligere hjem fra jobben. Men han har gode råd til deg som ikke har vært like flink til å tenke på miljøet i det daglige.

Gjør mer av dette:Gi vekk tjenester og kortreiste opplevelser, og bruk mer tid og penger på dette.Lær deg nye kjøttfrie middagsoppskrifter, og bruk dem oftere. Sjekk ut oppskriftsarkivet til Framtiden i våre hender.Ha konkurranse med naboene om å kutte strømforbruket, eller om å sykle flest dager til jobben.Gjør mindre av dette:Hopp over tre for to-tilbudene. Som regel trenger du bare en, hvorfor skal butikken da prakke på deg tre?Ikke hør på dem som sier at du må jobbe mer, for å tjene mer, for å forbruke mer. De tar feil.Kjøp færre, men dyrere og finere klær. Da bidrar du til at de som syr klærne kan få en mer anstendig lønn.Les også: Derfor er tre for to en dårlig deal

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer