Groupon oppgir kunstig høye vareverdier

Et speedometer til 138 kroner sies å være verdt 449 kroner.

LOVER MYE: Her i Nydalen i Oslo sitter Groupon Norge. Verdiene på varene som selges via nettsidene deres er kunstig høye, viser undersøkelser Dinside har gjort.  Foto: PER ERVLAND
LOVER MYE: Her i Nydalen i Oslo sitter Groupon Norge. Verdiene på varene som selges via nettsidene deres er kunstig høye, viser undersøkelser Dinside har gjort. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Konseptet med Groupon er å la andre selskaper gi deg gode tilbud, som ikke gjennomføres før et visst antall kjøpere er med. Tradisjonelt sett har tilbudene vært av typen middager og massasje.

Men Groupon.no selger også en rekke vanlige varer, som småelektronikk, på vegne av diverse nettbutikker. Her oppgis det en «verdi», hva slags rabatt du får av denne verdien og hva sluttprisen blir.

Problemet er at den oppgitte verdien kan ligge langt over hva varen faktisk koster i andre butikker, og dermed stiller Groupons rabatter i et spesielt gunstig lys.

DINSIDE I 2010: Groupon kommer til Norge – er det for godt til å være sant?

Opptil tredoblet pris

Dinside har sjekket Groupons oppgitte verdi på ti produkter. Gjennom tjenester som Prisjakt.no har vi så sjekket hvilken pris man kan få varen for i en konkurrerende nettbutikk.

Her er resultatet:

  • På samtlige produkter var oppgitt verdi høyere enn laveste pris. Og vi så bort fra tilbudspriser.
  • På seks av ti produkter var avviket høyere enn 100 prosent. Oppgitt verdi var altså over dobbelt så høy som den rimeligste prisen vi fant. På to av ti produkter var verdien over tre ganger så høy.
  • Sluttprisen på Groupon var likevel lavere enn rimeligste butikk i syv av ti tilfeller. Groupons priser inkluderer frakt, mens det på våre priser vil variere. Men de oppgitte rabattene er uansett høyere enn realiteten i de aller fleste tilfellene.
  • Alle prisene er fra nettbutikker som enten er helnorske, eller henvender seg direkte til nordmenn. Vi har altså ikke sett på utenlandske sider, som DealExtreme og Alibaba, der prisene (og verdien) faller betraktelig.
LES OGSÅ: Ikke la deg lure av salgsavisene – setter prisen opp når den andre setter prisen ned

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer