Gummiring mot sædceller

Publisert
Sist oppdatert

Gummiring mot sædceller

Listen er lang når det gjelder prevensjon for kvinner. Neste år kommer det enda et nytt produkt for de som ikke vil bli gravide riktig ennå.

Av: Mattis Koppang

Det nye prevensjonsproduktet heter Nuva ring. Nuva ring er en liten gummiring som plasseres i skjeden, den frigir en daglig dose hormoner som skal forhindre graviditet. Gummiringen skal sitte i skjeden i 3 uker i strekk, deretter holder man opp en uke før man setter inn en ny gummi ring.

- Ringen fungerer som en p-pille, men går inn i kroppen uten at det skader leveren sier den danske gynekologen Christine Felding. - En fordel er også at du kun setter den inn en gang i måneden, i motsetning til p-piller som man må ta hver dag.

Nuva ring kommer på danske apotek i løpet av neste år. Samtidig vil et utvalg gynekologer fra forskjellige land gå i gang med et prosjekt der de vil fine ut om det lar seg gjøre å beholde gummiringen i flere måneder uten å ta en uke pause i måneden.

- Dette betyr også at man ikke lenger trenger å ha den månedlige blødningen sier Felding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer