Gunstigste rente 9,9 prosent!

Også bankenes flytende renter øker markant. DnB og Sparebanken MidtNorge var blant bankene som onsdag sendte ut melding om kraftige renteøkninger på boliglån med flytende rente. For et lån på 500.000 er gunstigste effektive rente hos DnB nå 9,93 prosent.

Publisert

DnB besluttet onsdag 26. august å øke lånerenten med inntil 2,5 prosentpoeng i tillegg til tidligere varslet 0,6 prosentpoeng, totalt 3,1 prosentpoeng. Innskuddsrenten vil bli endret tilsvarende med totalt inntil 3,1 prosentpoeng.

DnBs gunstigste rente på et boliglån på 500.000 kroner vil etter endringen være 9,40 prosent, effektivt 9,93 prosent. Totalkunder i DnB får en innskuddsrente på 7,75 prosent fra første krone med innskudd over kroner 100.000.

Varsler ytterligere økninger

I pressemeldingen forklarer DnB bakgrunnen for økningen med oppgangen i pengemarkedsrenten forårsaket av uroen i pengemarkedet. DnB varsler at fortsatt usikkerhet i rentemarkedet kan medføre ytterligere varsel om renteendringer i tiden som kommer. Den nye renten gjelder fra 15. september for eksisterende personkunder og fra 26. august for nye personkunder. I løpet av dagen går de første rentebrevene i posten.

Over 10 prosent

SpareBank 1 Midt-Norge hevet også renten i dag. Banken hever renta på lån og innskudd med inntil tre prosentpoeng. Den nye nominelle renten for et lån innenfor 80 prosent av verditakst er 10,15 prosent og 9,25 prosent innenfor 60 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer