Gutta blir sykere

Kvinner tror det er ille å føde. Da har de aldri hatt en gutteforkjølelse. Menn blir faktisk sykere enn kvinner

Publisert
Sist oppdatert

Ny forskning viser at menn blir sykere av forkjølelse og influensa enn kvinner, skriver Expressen. Det er kulturvitenskapelig forsker ved Linköping Universitet, Stina Backman, som står bak studien.

Hun har sett på hvordan syke menn har blitt fremstilt gjennom reklame, ukepresse, lege- og kriminalromaner i løpet av 90-tallet. Hennes konklusjon er at mannen gjerne fremstilles stereotypt, og viser til eksempler: den hjelpeløse, helten og hypokonderen.

Menn dør oftere av infeksjoner- Disse prototypene skapes naturligvis ikke i et vakuum. Det er klart de har røtter fra virkeligheten, sier Backman.

En ny studie tyder på at menn faktisk er mer ømfintlige for infeksjoner enn kvinner. Forskere fra Baltimore i USA gjorde ulike tester på rotters immunsystem, og hannens motstandsdyktighet for infeksjoner viste seg å være dårligere enn hunnens. Hunnene var derimot mer følsomme overfor sykdommer som reumatisme og multippel sklerose.

Lederen av undersøkelsen, Rebecca Lamason, peker på tidligere studier som viser at menn dør av infeksjoner oftere enn kvinner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer