Gutta kan mest...

..og gir de beste forklaringene i naturfagene. Jentene derimot..

I en test som OECD arrangerte i 2006, ble ungdom i grunnskolealder testet i tre forskjellige naturfaglige ferdigheter.  Foto: colourbox.com
I en test som OECD arrangerte i 2006, ble ungdom i grunnskolealder testet i tre forskjellige naturfaglige ferdigheter. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

...forstår mest, og er flinkest til å oppfatte problemstillingene i disse fagene.

Det viser en ny undersøkelse blant 15-åringer, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Denne forskjellen man ser over hele verden.

Opplysningene kommer fram i en artikkel rådgiver Alice Steinkellner har skrevet i Samfunnsspeilet - tidsskriftet hvor Statistisk sentralbyrå publiserer aktuelle analyser og forskningsresultater.

Steinkellner har studert statistikk som er offentliggjort i publikasjonen Education at a Glance 2008, som Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) står bak.

I en test som OECD arrangerte i 2006, ble ungdom i grunnskolealder blant annet testet i tre forskjellige naturfaglige ferdigheter.

Les også:Tyggis gjør deg smartereGod karakter med kosttilskuddSmarte barn tjener best

Gutta bedre forklarere

Først og fremst skulle de identifisere naturvitenskapelige problemstillinger. Her skåret jentene gjennomsnittlig 17 poeng mer enn gutta. De norske jentene fikk 24 flere poeng enn de norske gutta.

En annen del av testen gikk ut på at testpersonene skulle forklare fenomener på en naturvitenskapelig måte. Her gjorde gutta det bedre, og fikk i gjennomsnitt 15 poeng mer enn jentene. Blant de norske testpersonene var kjønnsforskjellen imidlertid mindre. Gutta fikk 6 flere poeng enn jentene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.