Guttas seks sexfeil

Det som funker på film, funker ikke alltid i senga.

- Ikke vær redd for å spørre partneren din om hva hun tenner på, råder sexekspert Tristan Taormino  Foto: Colourbox
- Ikke vær redd for å spørre partneren din om hva hun tenner på, råder sexekspert Tristan Taormino Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ser du på deg selv som en sexgud, en som kjenner kvinnekroppen inn og ut og vet hva som får kvinner til å "eksplodere" av nytelse?

Vel, det erotiske oppslagsverket du har i hodet ditt kan inneholde en rekke grunnleggende feil om kvinners seksualliv, feil som i verste fall kan skade sexlivet deres.

Ifølge sexekspertene, Tristan Taormino and Lou Paget er et av problemene at menn plukker opp tips fra pornofilmer; men det som ser opphissende ut på skjermen fungerer ikke alltid like godt på privaten.

Les også: Flere er utro

Til WebMD forteller de to ekspertene hva de mener er de seks mest vanlige feilene menn gjør under sexakten:

1.Du vet hva hun liker:
Menn antar at den nye kjæresten liker det samme som det de forrige sexpartnerne har likt. Men alle kvinner er ikke like.

- Ettersom man modnes utvikler man et sexrepertoar, men du burde aldri gå ut fra at det som fungerte sammen med den forrige sexpartneren, vil fungere med den nye, sier Taormino.

Det gjelder ikke bare seksuelt, men forholdet generelt.

- Noen kvinner kan ha uforpliktende sex, mens andre blir lett knyttet til partneren, og så har man de mange som faller mellom disse to ytterpunktene.

2.Du tror du har ALT hun trenger
Enkelte kvinner kan ikke få orgasme uten 3.000 rpm (repetitions per minute). Det finnes ingen tunge eller fingre som kan generere den type vibrasjon. Menn tror som regel at det er noe galt dersom en kvinne trenger en vibrator for å nå klimaks.

- Se ikke på vibratoren som din erstatter, men som din assistent. Mens du gjør en ting, eller to ting, kan vibratoren gjøre en tredje, sier Taormino.

Les også: Maten som gir mer sex

3. Du tror sex føles likt for menn og kvinner
Paget sier at det er store forskjeller i hva slags sex menn og kvinner liker.

- Det er vanskelig for mannen å forestille seg at kvinnen ikke føler den samme nytelsen som ham idet penisen entrer vagina, sier Paget.

Men slik er det ikke i mange tilfeller.

- For kvinner flest er innsiden av vagina mindre sensitiv enn de ytre delene, forklarer Paget.

- Dype støt kan føles ubehagelig for kvinnen. Dersom penisen er for lang, vil det føles som om man får et stempel i magen og det kan i verste fall føre til at kvinnen blir kvalm.

4. Du tror du vet alt om kvinnens anatomi
De fleste menn vet hva klitoris er, og omtrent hvor den sitter. Hvordan den fungerer er en annen ting.

- Jeg får fortsatt brev fra menn som forteller at "min kone klarer ikke å få orgasme ved samleie uten stimulering av klitoris. Vær så snill å hjelp meg".

- Jeg skriver tilbake og spør; "hva er problemet?". Kvinner flest får ikke orgasme kun ved penetrering, sier Taormino og legger til;

- Men det er også mange menn som ikke vet hvordan de skal stimulere klitoris, og som ikke er klar over hvor sensitiv den er. Berøring som føles behagelig for én kvinne kan oppleves smertefullt for en annen. Andre igjen foretrekker indirekte stimulering, sier han og gir følgende råd;

- Hvis du lurer på hva din partner foretrekker: Spør henne!

Bildeserie: 12 stillinger for bedre sex

5. Du tror kåt = våt
Menn henger seg for mye opp i hvor våt kvinnen er.

- Jeg tror det er en myte at dersom du er kåt er du våt, sier Taormino.

- Enkelte kvinner blir våtere enn andre. Det kan variere fra dag til dag og ut fra hvor i den menstruelle syklusen hun befinner seg. Faktorer som stress og medisiner kan også ha en finger med i spillet.

6. Du tror taushet er gull
Mange menn tror det er best å være stille under akten, men som de kanskje har erfart selv er det ikke lett å vite hva partneren liker dersom man ikke kommuniserer.

- En kvinne som ønsker å tilfredsstille deg tar gjerne imot veiledning dersom den blir gitt på en respektfull måte, sier Taormino.

- Og da mener jeg ikke at du skal dytte hodet hennes ned i fanget ditt. Jeg tror det kan være veldig nytting å snakke om hva man liker og ikke liker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer