Guttas store slanketabbe

Menn gjør én gedigen feil når det kommer til slanking: De lar det være.

Menn med stor mage har økt risiko for utvikling av diabetes type 1 og type 2 og hjertesykdommer. Foto: Colourbox
Menn med stor mage har økt risiko for utvikling av diabetes type 1 og type 2 og hjertesykdommer. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kvinner har relativt sett mer fett på kroppen enn menn. En slank kvinne har en fettprosent på om lag 17-22 prosent, mens en slank mann ligger i området 10-14 prosent.

Vi snakker ikke så mye om hvilken fettprosent vi ligger på. Det som det snakkes mye om derimot, er slanking, sunne dietter, slankekurer og vektreduksjon – men dette er prat hovedsakelig mellom kvinner. De kan sitte sammen i timevis og prate om slanking. Men hva med gutta?

Les også: De verste diettene

- Rent fysisk har menn en stor fordel når de først blir interessert i å slanke seg. De har lettere for å gå ned i vekt fordi de har mer muskelmasse enn kvinner, og jo mer muskelmasse, jo større forbrenning. Dessuten har mennene kjønnshormoner som gjør at de kan slanke seg forholdsvis lett, ifølge Fedon.no.

Men likevel gjør mange av gutta en enorm slanketabbe.

Nederst i artikkelen gis flere tips til menn som vil slanke seg.

Les også: Tenk som mannen og bli slank

TABBE: De slanker seg faktisk ikke

- Den aller vanligste feilen de fleste menn gjør når det kommer til slanking er at de rett og slett ikke slanker seg, forteller kursleder Heidi T. Henriksen i Grete Roede AS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.